de Adriana Radu

Aceste rânduri sunt rodul unei sesiuni de coaching cu una dintre clientele mele, manager de vânzări într-o companie multinațională. A mărturisit frustrată că de câteva zile ascundea o seamă de probleme. Încercă să fie “pozitivă” și astfel să nu fie darâmată de ele. Avusese o discuție de feedback cu seful ei. Acesta i-a semnalat lipsa de rezultate la nivelul așteptărilor și consecințele care ar putea apărea dacă nu își atinge obiectivele. Ca mamă și unic întreținător de familie, această discuție a făcut-o să se simtă vulnerabilă, speriată că ar putea să nu poată asigura venitul pentru rate și nevoile copilului.  Se afla în stadiul în care simțea că nu mai are control asupra propriei vieți.

Ne văzusem cu două zile înainte la un eveniment public și am glumit împreună fără să bănuiesc  că ar putea fi îngrijorată și supărată. În timpul sesiunii a admis că a făcut tot posibilul să se prefacă că e veselă în fața mea pentru a nu fi copleșită de tristețe și teamă. Rezultatul suprimării sau ignorării emoțiilor negative a fost o izbucnire a lor cu și mai multă forță, câteva zile mai târziu, în fața echipei.

Source: iCN Romanian Issue 5  (Marketing for Coaches); pages 19-21

Adriana Radu

După o carieră de 15 ani ca Senior Executive la conducerea departamentului de Resurse Umane a unor companii multinaționale precum Coca-Cola, Henkel sau Ixia, am decis să mă dedic proiectelor transformaționale în calitate de consultant. Astfel a luat nastere AR+Solutions în 2014. In cadrul acestor proiecte am început să ofer coaching echipelor de conducere în tranzitie și, individual, managerilor care au avut nevoie de o redefinire a activității lor, a convingerilor personale pentru a fi mai performanți. Am o viziune holistică despre dezvoltarea personală și profesională care abordează individul la nivel mental, spiritual și sufletesc. Orice schimbare are un impact în toate trei ariile și cu toții avem nevoie să conștientizăm mecanismele care ne guvernează reacțiile pentru a merge mai departe. Pentru a reuși schimbarea folosesc propria metodă în 5 pași care permite o evoluție în toate cele trei arii. Folosesc instrumentul The Coaching Game de la Points of You pentru a încuraja explorarea parții creative a creierului nostru în căutarea soluțiilor.