AMCOR (Asociația Consultanților în Management din România) are deosebita plăcere de a vă informa că pe data de 1 iunie 2017 a fost lansat standardul ISO 20700 pentru Servicii de Consultanță în Management. Redactarea acestui standard a făcut parte dintr-un proiect de 3 ani al ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes).

Consultanța în management joacă pe plan global un rol important în mediul de business și guvernamental, influențând deciziile și investițiile majore.

Odată cu trecerea timpului, așteptările beneficiarilor misiunilor de consultanță s-au modificat, aceștia ajungând să fie din ce în ce mai exigenți cu consultanții lor, mai interesați de inovare, eficiență tehnologică și un comportament etic, solicitând în același timp dovezi ale beneficiilor oferite de consultanță.

În acest context, standardul ISO 20700 a fost conceput pentru a-i ajuta atât pe consultanți cât și pe clienții lor, având la bază exemple de bune practici din industria globală a consultanței în management, dar și recomandări de îmbunătățire a specificațiilor tehnice, a execuției, a acceptării și contractării de servicii de consultanță în management.

Standardul are rolul de a-i ajuta pe consultanți și pe clienții lor să implementeze proiecte într-un mod transparent și etic cu rezultate mai bune. Punând accent pe livrabile și rezultatele reale ale consultanței în management, standardul ISO 20700 îi încurajează pe consultanți să folosească propriile metode și abordări care îi diferențiază pe piață.

AMCOR le mulțumește tuturor persoanelor care au făcut parte din echipa care a lucrat la elaborarea standardului.