de Alina Goanță

Mult timp am considerat coaching-ul un proces foarte sobru și serios, cu tehnici bine structurate și întrebări măiestrit formulate. Încă mai cred că poate fi așa uneori, am descoperit însă că poate fi și altfel. Fără a-și pierde din profunzime, din structură sau din seriozitate, coaching-ul poate fi mai liber, mai creativ, mai jucăuș. Eu, cel puțin, am avut oportunitatea să îl descopăr și astfel. Atunci când folosesc tehnici de coaching orientat către soluții, coaching-ul devine, pentru mine, un fel de aventură în căutare de comori. Și, dacă stai puțin să te gândești, cele două procese seamănă chiar bine.

Putem să ne imaginăm coaching-ul ca fiind un joc în care sunt implicate două personaje. Primul personaj este Coach-ul, al cărui nume de cod ar putea fi “Ghidul”, iar cel de-al doilea este Coachee-ul, pe care îl putem numi “Căutătorul de Comori”.

Source: iCN Romanian Issue 5  (Marketing for Coaches); pages 13-14

Alina Goanta

Alina Goanță este Accredited Senior Coach (IIC&M) cu formare în Solution Focused Coaching și Practician Certificat Points of You ™ – The Coaching Game, având o experiență de coaching de 4 ani. După 8 ani de activitate în domeniul resurselor umane, în roluri de consultanță și manageriale, în medii corporate și antreprenoriale, Alina a ales o nouă carieră în coaching din curiozitatea de a descoperi oamenii din spatele diferitelor roluri profesionale și din dorința de a-i susține în propriile lor procese de descoperire de sine și de evoluție personală.

Unul dintre citatele preferate ale Alinei este “You were put on this earth to achieve your greatest self, to live out your purpose, and to do it fearlessly”. (Steve Maraboli)

Te invităm să o cunoști mai bine pe Alina pe site-ul ei: www.coachingforchange.ro